Funkis – Hvad betyder det egentlig?

Funkis – Hvad betyder det egentlig?
Funkishus (Foto: benee-huse.dk)

Funkishus (Foto: benee-huse.dk)

Når man taler boligdesign med arkitekten, kan det nogle gange være svært at følge med. Fagbegreber bliver slynget ud med den største selvfølge, og der er det som kommende boligejer vigtigt at have sat sig ind i, hvad det forskellige betyder.

Et af de begreber, der for tiden ofte bruges omkring husbyggerier er funkis.

Funktionalitet i centrum

Funkis er egentlig bare en betegnelse for funktionalismen, som er en stilart inden for kunst og arkitektur. Og ganske som ordet siger det, så handler det om at designe så funktionelt og effektivt som muligt. Altså at man i designet tager bygningens omgivelser, dens formål og de krav, der er til bygningen.

Rent designmæssigt er funkis kendetegnet ved et stilrent, enkelt og lidt stramt design, der ofte kan forveksles med en anden byggestilart, nemlig modernismen.

Kort sagt tager det arkitektoniske udgangspunkt i dig. Hvad skal du bruge huset til i dagligdagen, og hvilke ting kan man lave, så det bliver mest hensigtsmæssigt for dig i din daglige færd i boligen.

I overensstemmelse med omgivelserne

Derudover tager funkisdesign meget udgangspunkt i omgivelserne, og det miljø, der er omkring boligen. Der er stor forskel på by og land, og hvilken lys og natur, der præger det omkringliggende.

Der kan læses meget mere om funkis her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *